DOOR - Дигитални отворени образовни ресурси
    • Српски
    • Српски (Serbia)
    • English
    • Bosnian
    • hrvatski
    • magyar
    • български
    • Slovenčina
    • shqip
    • română
    • русский
  • Српски (ћирилица) 
    • Српски (ћирилица)
    • Српски (латиница)
    • Енглески
    • Босански
    • Хрватски
    • Мађарски
    • Бугарски
    • Slovenčina
    • Албански
    • Румунски
    • Руски
  • Пријава
Преглед записа 
  •   Дигитални отворени образовни ресурси
  • Моја школа - РТС Планета
  • Моја школа
  • Преглед записа
  •   Дигитални отворени образовни ресурси
  • Моја школа - РТС Планета
  • Моја школа
  • Преглед записа
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Аминокиселине и протеини, обрада

Thumbnail
2021
58. Aminokiseline i proteini, obrada, H8.png (196.3Kb)
Колекције
Моја школа - РТС Планета
Метаподаци
Приказ свих података о запису
Опис:
Ова лекција омогућава достизање неких од исхода учења за Хемију (осми разред). Ученик ће бити у стању да: опише физичка својства: агрегатно стање и растворљивост масти и уља, угљених хидрата, протеина и растворљивост витамина; опише основу структуре молекула који чине масти и уља, угљене хидрате и протеине; наведе заступљеност у природи и улогe масти и уља, угљених хидрата, протеина и витамина у живим организмима.
Кључне речи:
аминокиселине / протеини / заступљеност протеина у природи
Аутори:
Саша Стевановић
Датум:
2021
Издавач:
  • Министарство просвете Републике Србије
URI:
https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2053499/615/os8-xemija-58-cas-aminokiseline-i-proteini-obrada
https://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/2953
Квалификација:
Други циклус основног образовања
Разред:
8. разред
Језик:
sr
Општи предмет:
Хемија
URI:
https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2053499/615/os8-xemija-58-cas-aminokiseline-i-proteini-obrada
https://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/2953

Пошаљите запажања

 

 

Комплетан репозиторијумГрупе дигиталних ресурсаАуториНасловиТемеОва колекцијаАуториНасловиТеме

Статистика

Преглед статистика

Пошаљите запажања