Показать простую запись предмета
Угљени хидрати, обрада
dc.creator | Љиљана Ристић | sr |
dc.date.accessioned | 2023-05-15T14:43:10Z | |
dc.date.available | 2023-05-15T14:43:10Z | |
dc.date.issued | 2021 | sr |
dc.identifier.uri | https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2031163/615/os8-xemija-54-cas-ugljeni-xidrati-obrada | sr |
dc.identifier.uri | https://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/2949 | |
dc.description | Ова лекција омогућава достизање неких од исхода учења за Хемију (осми разред). Ученик ће бити у стању да: опише физичка својства: агрегатно стање и растворљивост масти и уља, угљених хидрата, протеина и растворљивост витамина; опише основу структуре молекула који чине масти и уља, угљене хидрате и протеине. | sr |
dc.language | sr | sr |
dc.publisher | Министарство просвете Републике Србије | sr |
dc.rights | CC0 | sr |
dc.subject | угљени хидрати | sr |
dc.subject | моносахариди | sr |
dc.subject | дисахариди | sr |
dc.subject | полисахариди | sr |
dc.title | Угљени хидрати, обрада | sr |
dc.type.coursegeneral | Хемија | sr |
dc.type.edulevel | Други циклус основног образовања | sr |
dc.type.grade | 8. разред | sr |
dc.resource.type | Видео-запис | sr |
dc.subject.theme | Биолошки важна органска једињења | sr |