Afișați înregistrarea simplă a articolului
Масти и уља, обрада
dc.creator | Павле Машковић | sr |
dc.date.accessioned | 2023-05-15T14:40:36Z | |
dc.date.available | 2023-05-15T14:40:36Z | |
dc.date.issued | 2021 | sr |
dc.identifier.uri | https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2016336/615/os8-xemija-52-cas-masti-i-ulja-obrada | sr |
dc.identifier.uri | https://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/2947 | |
dc.description | Ова лекција омогућава достизање неких од исхода учења за Хемију (осми разред). Ученик ће бити у стању да: опише физичка својства: агрегатно стање и растворљивост масти и уља, угљених хидрата, протеина и растворљивост витамина; опише основу структуре молекула који чине масти и уља, угљене хидрате и протеине; објасни сапонификацију триацилглицерола и хидрогенизацију незасићених триацилглицерола, наведе производе хидролизе дисахарида и полисахарида и опише услове под којима долази до денатурације протеина. | sr |
dc.language | sr | sr |
dc.publisher | Министарство просвете Републике Србије | sr |
dc.rights | CC0 | sr |
dc.subject | масти и уља | sr |
dc.subject | биолошки важна органска једињења | sr |
dc.subject | сапуни | sr |
dc.subject | сапонификација | sr |
dc.title | Масти и уља, обрада | sr |
dc.type.coursegeneral | Хемија | sr |
dc.type.edulevel | Други циклус основног образовања | sr |
dc.type.grade | 8. разред | sr |
dc.resource.type | Видео-запис | sr |
dc.subject.theme | Биолошки важна органска једињења | sr |