Систем органа за варење – храна и типови хране, обрада
Колекције
Моја школа - РТС ПланетаМетаподаци
Приказ свих података о записуОпис:
Ова лекција омогућава достизање неких од исхода учења за Биологију (трећи разред). Ученик ће бити у стању да: образложи функционалну повезаност органа у организму са одржавањем хомеостазе у променљивим условима средине; примерима илуструје значај морфофизиолошких адаптација организама за процесе размене супстанце са средином; процени могућу реакцију биљног или животињског организма на дејство најчешћих стресора средине; дискутује о важности одговорног односа према свом и здрављу других особа.Кључне речи:
храна / варење / угљени хидрати, шећери / протеини, беланчевине / липиди, масти / витамини / аутотрофи, хетеротрофи / унутарћелијско варење, ванћелијско варење, мембранско варењеДатум:
2020Издавач:
- Министарство просвете Републике Србије
URI:
https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/1391358/535/ss3-biologija-sistem-organa-za-varenje-xrana-i-tipovi-xranehttps://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/4943
Квалификација:
ГимназијаРазред:
3. разредЈезик:
srОпшти предмет:
БиологијаRelated items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Храна као извор енергије и градивних супстанци, обрада
Вујадин Здравковић (Министарство просвете Републике Србије, 2020) -
Исхрана и варење, обрада
Тамара Милојевић (Министарство просвете Републике Србије, 2020) -
Систем органа за варење – пут хране кроз цревни тракт, обрада
Марија Дабић (Министарство просвете Републике Србије, 2020)