DOOR - Digitalni otvoreni obrazovni resursi
    • Српски
    • Српски (Serbia)
    • English
    • Bosnian
    • hrvatski
    • magyar
    • български
    • Slovenčina
    • shqip
    • română
    • русский
  • Srpski (latinica) 
    • Srpski (ćirilica)
    • Srpski (latinica)
    • Engleski
    • Bosanski
    • Hrvatski
    • Mađarski
    • Bugarski
    • Slovenčina
    • Albanski
    • Rumunski
    • Ruski
  • Prijava
Pregled zapisa 
  •   Digitalni otvoreni obrazovni resursi
  • Моја школа - РТС Планета
  • Моја школа
  • Pregled zapisa
  •   Digitalni otvoreni obrazovni resursi
  • Моја школа - РТС Планета
  • Моја школа
  • Pregled zapisa
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Аминокиселине и протеини, обрада

Thumbnail
2021
58. Aminokiseline i proteini, obrada, H8.png (196.3Kb)
Kolekcija
Моја школа - РТС Планета
Metapodaci
Prikaz svih podataka o zapisu
Opis:
Ова лекција омогућава достизање неких од исхода учења за Хемију (осми разред). Ученик ће бити у стању да: опише физичка својства: агрегатно стање и растворљивост масти и уља, угљених хидрата, протеина и растворљивост витамина; опише основу структуре молекула који чине масти и уља, угљене хидрате и протеине; наведе заступљеност у природи и улогe масти и уља, угљених хидрата, протеина и витамина у живим организмима.
Ključne reči:
аминокиселине / протеини / заступљеност протеина у природи
Autori:
Саша Стевановић
Datum:
2021
Izdavač:
  • Министарство просвете Републике Србије
URI:
https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2053499/615/os8-xemija-58-cas-aminokiseline-i-proteini-obrada
https://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/2953
Kvalifikacija:
Други циклус основног образовања
Razred:
8. разред
Jezik:
sr
Opšti predmet:
Хемија
URI:
https://mojaskola.rtsplaneta.rs/show/2053499/615/os8-xemija-58-cas-aminokiseline-i-proteini-obrada
https://door.prosveta.gov.rs/handle/123456789/2953

Pošaljite zapažanja

 

 

Kompletan repozitorijumGrupe digitalnih resursaAutoriNasloviTemeOva kolekcijaAutoriNasloviTeme

Statistika

Pregled statistika

Pošaljite zapažanja